Başkan Gökçer ,  Anadolu ‘ya Tercüman Gazetesinin Açılış kokteyline  katıldı.

Yerel  yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla fark atan Eldivan  Belediye Başkanı Nusrettin GÖKÇER , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, "Anadolu'ya Tercüman" isimli gazetenin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 100 yıl kültür ve sanat galeri salonundaki açılış törenine katıldı.

Başkan GÖKÇER, yaptığı açıklamada gazetecilik  bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli araçlarından biri olduğunu, ifade özgürlüğünün temini, gerekse kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılmasında  büyük  önem taşımaktadır , dedi.

Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer , çalışan gazetecilere önemli bir görev ve sorumluluk yüklemekle  gazetecilik mesleğini de popüler bir meslek yapmaktadır. Üstlendikleri her görevi, her koşulda  sürdürmeye çalışan basın çalışanlarının görevlerini  güvenilir, ilkeli ve tarafsız bir şekilde  yerine getirmeleri de ayrı bir önem taşımaktadır. Toplumun sesi olması gereken Basın ve Medyanın;  kişilik haklarına ve özel yaşama saygılı habercilik anlayışı benimsemesi gerektiğini belirten Başkan Gökçer , “Basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmalarının, etik değerleri her koşulda gözetmelerinin, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmalarını söyledi.

Başkan Gökçer , Her ne kadar yayın mecraları değişsede, internet haberciliği ve sosyal medya imkânları yeni nesil gazetecilik olgusunu çoğaltsa da geleneksel gazetecilik hala etkisini korumakta ve “en güvenilir” mecra kabul edilmektedir.

Şartlar ne olursa olsun üstün görev bilinciyle, mesleki duyarlılıktan ödün vermeden ve fedakârca çalışan gazetecilerin gününü kutlar…

Anadolu'ya Tercüman gazetesine yayın hayatında başarılar dilerim. Dedi .