İlçemizde 10 Mart Pazar günü meydana gelen ve sebebi henüz belli olmayan 4 evin yandığı yangında can kaybı olmamıştır. Yangın ihbarı Eldivan Belediyesi 110’a 21.45 saatlerinde bildirilmiş en kısa sürede belediyemizin 2 itfaiyesi, 1 Arazöz ve 1 su tankeri bölgeye ulaşmıştır.
Belediyemiz itfaiye eri, Belediye şirketimizin personelleri ve halkımızla olaya müdahale edilmiştir.
Yangının binaların eski yapı(ahşap) olması ve çok hızlı bir şekilde yanması nedeniyle Çankırı İtfaiye Müdürlüğümüzden, Şabanözü Belediyemiz ve Orman İşletme Müdürlüğümüzden yardım istenmiştir.
Çankırı İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci Beyin başkanlığında gelen 5(araç), Orman Müdürlüğünden gelen 1 araç, Şabanözü Belediyesinden gelen 1 araç ve Eldivan belediyemize ait araçlar ile birlikte toplam 10 araç ile olaya müdahale edilmiştir.
Gece saat 23.00 ‘de yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır. Söndürme ve soğutma çalışmaları saat 1:30 tamamlanmıştır.

Yangında Evleri hasar gören Gülperi KÜÇÜK (Ebbek Ebe) Mustafa KÜÇÜK (Ambulans Şoförü) ile Müslüm ve Mehmet Gümüş (Gümüş Ali'nin Oğulları)na geçmiş olsun dileriz.